Estem amb ells pensem en vosaltres!!

84è dia de confinament, segons el TERMCAT, confinament vol dir fet de tancar algú dins un espai limitat.

Malgrat estem en fase 2, ja hi ha un pla de desescalada, i alguns parlen de nova normalitat, nosaltres encara seguim confinats.

Afortunadament, no tenim casos i  finalment les persones que viuen a la residència, han pogut rebre visites!!

La primera visita de dilluns va ser el núvol Berga, no podia ser d’una altra manera, ens ha acompanyat en tots els moments importats i aquesta visita ens va fer canviar de plans.

Havíem previst fer-ho al jardí i ens havíem imaginat uns dies de sol i ha estat una setmana de pluja i fred, potser era el presagi de com ens sentiríem.

Aquesta setmana ha estat una setmana d’emocions a flor de pell, de sentiments contradictoris i d’alguna llàgrima.

No sabem com us heu sentit sense poder abraçar a la mare, sense poder fer un petó a la persona estimada, segurament no ha estat el que esperàveu, ah! i nosaltres fent de guardes, controlant!, privant-vos de la vostra intimitat! … que dur!

Per sort, hem rebut el vostre reconeixement i el vostre agraïment.

Nosaltres en molts moments ens hem sentit malament, us hem privat del contacte a les persones que més estimeu, a canvi de preservar la seva salut.

La salut no és solament l’absència de malaltia, la salut és benestar físic, mental i social, és poder interactuar, poder abraçar.

Quan les persones perdem capacitats, ens queda el tacte, el frec de la pell, la carícia, el contacte que ens transmet estima, seguretat, i ara els hi hem pres.

Això ens  preocupa, ens caldrà reflexionar sobre quin model de residències tindrem, tenim molta feina a fer i no la poden fer solament des d’un despatx a cent quilòmetres de distància i sense mirar als ulls de qui cuidem.

Potser aquesta és una reflexió adreçada a la societat, als que prenen decisions, i els hauríem de preguntar com volen cuidar a les persones grans, persones que abans han tingut cura de nosaltres.

De totes maneres, i després d’haver compartit els nostres sentiments, nosaltres seguim!!

 

Salut i força!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Estem amb ells pensem en vosaltres!!

Els comentaris estan tancats.