Teràpia Assistida amb Animals

Avui com cada dimecres hem fet la sessió de TAA, teràpia assistida amb animals amb uns quants dels nostres residents i els professionals d’Anadyr.

La teràpia assistida amb animals és una tècnica d’intervenció que es remunta varis segles. Els primers informes que parlen clarament de teràpia assistida amb animals procedeixen d’un asil de York, a Anglaterra, fundat l’any 1792. Aquest centre incloïa  animals com a part de l’entorn habitual i estimulava als pacients a què els cuidessin.

La intervenció amb animals està destinada a promoure una millora psicològica, social, emocional i/o cognitiva de les persones destinatàries a través d’un equip especialitzat i entrenat d’intervenció (equip: humà-animal). La TAA està dirigida i desenvolupada per un professional de la salut o de l’educació especialitzat i amb experiència dins l’àmbit de la seva professió. Existeixen objectius específics per a cada participant i el procés és documentat i avaluat.

La interacció amb animals fomenta el contacte social de persones amb malaltia d’Alzheimer moderat, augmentant el nombre de somriures, inclinacions, contacte físic i verbalitzacions. S’ha demostrat la relació entre la TAA i la reducció de l’agressivitat, l’ansietat i les fòbies. En persones amb demència, el nombre de comportaments agitats poden disminuir amb la presència d’un gos de teràpia.

Anadyr Berga són estilistes i educadors canins llicenciats en Màster en Psicologia aplicada a la clínica i educació del gos.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.