Uns Reis especials

Com ja sabeu ses Majestats tenen ajudants a tot arreu per poder dur a terme la seva tasca de repartir regals i il·lusió cada any. Als nostres Reis fa uns anys que els ajuden uns nens i nenes del Centre Obert Ramon Mª Serchs de Berga. Uns joves ajudants que amb les seves mans fan petites obres d’art i que Ses Majestats agraeixen moltíssim cada any.

La Residència Sant Bernabé fa uns anys que té un projecte intergeneracional conjunt amb els nois i noies del Centre Obert en què participen d’activitats tant els joves com els residents.

El treball intergeneracional és l’intercanvi de coneixement entre persones de diferents edats perquè aprenguin juntes, unes de les altres. És enriquidor i una forma de compartir experiències i habilitats i descobrir diferents maneres de veure i interpretar el món.

Els beneficis detectats en la gent gran que participa en aquestes experiències són: autoestima, motivació, vitalitat, capacitat per aprendre més funcions productives, desenvolupament de vincles d’amistat, socialització, etc. En quant als infants s’ha detectat que millora la seva autoestima, confiança, responsabilitat social, rendiment escolar, reconeixement de les persones grans i valors prosocials.

Esperem poder seguir enriquint-nos mútuament molts anys més!

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats, Col·laboracions, Residència i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.